Medicina de familie

De ce sa vii la noi?

Stimati pacienti,

My Clinic isi propune sa va ofere asistenta medicala de cea mai buna calitate, dar in primul rand sa va mentinem sanatosi.

Ne bazam pe stabilirea unei relatii stranse intre medic si pacient,  devenind managerul starii dumneavoastra de sanatate.

 Alegand My Clinic veti observa un stil nou de abordare a nevoilor dumneavoastra. Ne bazam pe calitatea si eficienta actului medical prestat, ambianta placuta si va oferim optiunile unui mod de viata sanatos.

Va dorim sa descoperiti siguranta si o viata de calitate ca pacienti My Clinic!

Cum ma inscriu?

Fie ca te muti intr-o alta localitate, fie ca nu iti place modul in care esti tratat de actualul doctor, trebuie sastii ca poti opta oricand pentru un nou medic de familie. Transferul nu este deloc dificil si nici nu-ti va cauza prea multe batai de cap.

Primul lucru pe care trebuie sail faci este sa depui o cerere de inscriere prin transfer la medicul de familie pe lista caruia vrei sa fii. In cerere trebuie sa precizezi si numele medicului de la care vrei sa pleci.

Medicul de familie primitor are obligatia ca in termen de 15 zile lucratoare sa-l anunte prin posta despre plecarea ta pe pe fostul medic de familie. La randul lui, acesta din urma are si el obligatia sa transmita o copie certificata a fisei tale medicale, tot prin posta, catre noul medic de familie.. Cabinetul medical de la care pleci va pastra insa fisa medicala originala.

De asemenea, este important de precizat si ca pacientul trebuie sa prezinte noului medic de familie documentele care saii ateste calitatea de asigurat. Aceste documente diferain functie de calitatea asiguratului: salariat, PFA, pensionar, student sau somer.

Servicii gratuite

Pacientii pot avea acces gratuit la urmatoarele servicii conform  Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru care reglementează conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 – 2015 :

  • Consultatii medicale
  • Bilete de trimitere la alte specialitati
  • Bilete de trimitere pentru analize de laborator si investigatii;
  • Recomandari si prescrieri de retete gratuite si compensate;
  • Concedii medicale
  • Ecografie generala
  • EKG
  • Adeverinte medicale

Pentru servicii platite, vedeti lista aici.

Documente necesare asiguratilor

Cititi aici tot articolul.

Drepturile si obligatiile pacientilor

Cititi aici tot articolul.